Doboj

Bomba ubačena u kafić, eksplozija oštetila auto na parkingu

19:11, 01.10.2020.
Izvor: ATV
Jaka eksplozija odjeknula je Vidovdanskom ulicomu Doboju jutros oko pola tri. Za sada nepoznata eksplozivna naprava eksplodirala je u ugostiteljskom objektu, koji se nalazi u prizemlju stambene zgrade. Usljed detonacije  popucala su stakla. 

U eksplozija koja se dogodila rano jutros niko nije povrijeđen. Od siline udarca oštećen je automolbil koji se nalazio u blizini objekta.  

Policija je rano jutros izašla na lice mjesta. Uz prisustvo tužioca, obavljen je uviđaj. 
 
"Tokom dosadašnjeg rada utvrđeno je da su za sada nepoznata lica oko 2 i 26 najvjerovanije bacanjem kamena izvršili lupanje stakla na ugostiteljskom objektu kroz koje su u unutrašnost objekta ubacili za sada neidentifikovanu eksplozivnu napravu koja se aktivirala u unutrašnjosti objekta i pričinila materialnu štetu“, kaže Predrag Lazić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Doboj. 

Stanari zgrade u kojoj se nalazi objekat, tvrde da nisu ništa čuli. I ostale komšije i prolaznici nerado staju pred kameru. priznaju da im nije svejedno. 

- Mi ovdje samo radimo, ništa nismo čuli ne živimo ovdje. 

- U 9 sam došla samo su bila razbijena stakla, policija, eto uviđaj, to je bilo inače ništa nisam čula ni vidjela, kažu građani. 

Lokal je oko podne nastavio sa radom. Policija je završila uviđaj. Na terenu je više ekipa operativnih radnika, koje tragaju za počiniocima krivičnog djela, zbog čega nisu mogli da otkriju više detalja o događaju.