Afera "Reket"

Boki 13 tražio da mu ukinu pritvor: Moj lik i djelo ukazuju da neću pobjeći

  • 03.10.2019. 17:37

Prvooptuženi u aferi "Reket" Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, u Apelacionom sudu u Skoplju je na javnoj sjednici tražio da bude pušten iz pritvora zbog zdravstvenih razloga.

"Niti moj mentalni sklop, niti povezanost sa porodicom, niti moj lik i djelo ukazuju da ću pobjeći. Kada sam bio uhapšen nisam bježao već sam krenuo na uplaćeni odmor od sedam dana. Najbitnija stvar je da ja živim da bih dokazao istinu u ovom slučaju, svoju nevinost", rekao je Jovanovski.

Jovanovski je u pritvoru po tri osnova, zbog mogućnosti da utiče na svjedoke, da ponovi djelo i opasnosti od bjekstva.

Njegov advokat Saško Dukovski rekao je da Boki 13 ne može da utiče na svjedoke jer je istraga već završena i da su oni 23. septembra dobili rješenje o tome.

Jovanovski, kao prvoosumnječeni u aferi "Reket" o iznudi 1,5 miliona evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamjenu za oslobađanje od pritvora, nalazi se u pritvoru od 15. jula.

U ovoj aferi kasnije je uhapšena i šefica Specijalnog tužilaštva u Sjevernoj Makedoniji, Katica Janeva, nakon što je italijanski portal La Verita objavio prisluškivane razgovore između Bokija 13 i Kamčeva u kojima se čuje i glas Janeve koja se obraća Kamčevu riječima da ne brine i da će sve biti ok.

Janeva je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja, jer samo je ona mogla da odobri rješenje o oslobađanju iz pritvora osumnjičenih u slučajevima iz tog tužilaštva, u ovom slučaju biznismena Kamčeva.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.