Akcija SIPA-e

Blokirani računi na kojima se nalazi 427 hiljada KM

  • 09.07.2019. 17:48

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, u okviru međunarodne akcije u borbi protiv pranja novca, privremeno su danas obustavili transakcije na deviznim i KM računima jednog fizičkog i jednog pravnog lica u iznosu od 367.847 KM i 30.114 evra.

Blokada računa izvršena je u skladu sa odredbama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, saopšteno je iz Sipe. 

Akcija, koja je sprovedena na području Mrkonjić Grada, izvedena je po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, a istragom su obuhvaćena dva fizička i jedno pravno lice zbog osnovane sumnje da su u ovom predmetu počinila krivično djelo pranje novca. 

Prilikom realizacije ovih aktivnosti, pripadnici Sipe pretresli su stambene i pomoćne objekate, pokretne stvari, računare, telefonske uređaje i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli veću količinu dokumentacije i drugih predmeta, te forenzički izuzeli veću količinu elektronskih podataka.

O realizaciji ovih aktivnosti u okviru međunarodne akcije "Balkanski kartel", Sipa će Tužilaštvu i Sudu BiH dostaviti odgovarajuće izvještaje. 

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da je u toku međunarodna akcija u borbi protiv pranja novca u okviru koje su u BiH izvršeni pretresi na ukupno pet lokacija, a na računima jednog pravnog i jednog fizičkog lica blokirano je 400.000 KM. 

Operacija koja se sprovodi u borbi protiv organiziranog kriminala i pranja novca obuhvata ukupno pet zemalja - Holandiju, Belgiju, Španiju, Sloveniju i BiH.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок