Nakon velike borbe ljekara

Bližnji se opraštaju od djevojčice (10) koja je stradala u nesreći

18:32, 30.09.2019.
Izvor: Blic
“Anđele naš, otišao si nam u svijet gdje nema bola, tuge i uzdisaja. Raduj se sa anđelima na nebu i pošalji roditeljima, bratu, rodbini, kumovima, prijateljima i svima koji su bili uz tebe utjehu. Ljubi te kuma”.

Ovim riječima od desetogodišnje D. Ć. iz Inđije posljednji put su se oprostili na društvenim mrežama prijatelji njenih roditelja, komentarišući fotografiju koju je objavio njen otac uz potresnu poruku:

"Najvažniju bitku u životu jutros je izgubila, neka te anđeli čuvaju zlato moje".

Djevojčica D. Ć. (10) iz Inđije podlegla je stravičnim povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći nakon 15 dugih dana bjesomučne borbe za život u Institutu za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

D.Ć. je povrijeđena kada je pijani vozač naletio na automobil kojim je unpravljao njen djeda Vojin (77). On je mjestu podlegao povredama, a nesrećno dijete prevezeno je u bolnicu u kojoj je provela posljednje dvije nedjelje svog života.

Veliki broj neutješnih članova porodice, rodbine i prijatelja njenih roditelja opraštaju se potresnim porukama na društvenim mrežama.

"Samo si ti znala iskreno da me zagrliš i iskreno da mi se nasmiješ… Dušo moja mala, slatka.. Nikada te neću zaboraviti, anđele", navedeno je ispod fotografije na kojoj je djevojčica.

Podsjećanja radi, na automobil u kom su bili desetogodišnja djevojčica i njen djeda Vojin (77) u alkoholisanom stanju je naletio Vladimir P. (32) kome je neposredno nakon nesreće izmjereno 2,12 promila alkohola u krvi.

Do nesreće je došlo kada je Vladimir P. na raskrsnici prošao na crveno svjetlo i tom prilikom udario u lijevu bočnu stranu Vojinovog “renoa”. Djeda je preminuo na licu mjesta, dok je njegova unuka, koja je sjedila na zadnjem sjedištu, teško povrijeđena.

Žitelji Inđije nakon nesreće su ispričali novinarima da je Vladimir poznat kao problematičan mladić, te da je sklon alkoholisanju.