Stravična nesreća kod Požarevca

Blizance dobili umjetnom oplodnjom, a izgubili ih u 24 sata

  • 04.08.2019. 13:46

Aleksandar Pešić (42) iz Kragujevca, njegova majka Stanica (75) i osmogodišnji sin poginuli su u subotu ujutru na autoputu Niš-Beograd, kod skretanja za Požarevac, kada je na njihov “sitroen” naleteo “folksvagen šaran”, za čijim volanom je bio finski državljanin Adem Smail (49).

Drugi Pešićev sin, blizanac stradalog dječaka, koji je povrijeđen u nesreći preminuo je danas u blonici. On je, naime, poslije prve pomoći koja mu je ranije ukazana u smederevskoj bolnici, prebačen u Beograd na dalje liječenje, ali je, nažalost, podlegao zadobijenim povredama dan kasnije u Urgentnom centru u Beogradu.

Prema saznanjima Blica, Smail, koji je porijeklom sa Kosova i Metohije, vozio je “folksvagen šaran” i kretao se sporom trakom. Iz još neutvrđenog razloga, na nekoliko stotina metara od skretanja za Požarevac, iz spore trake skrenuo je u srednju i naletio na “sitroen” u kome je bila porodica Pešić. Od siline udarca, “sitroen”, kojim je upravljao Aleksandra Pešić, preletio je jednu kolovoznu traku, sletio sa autoputa i zaustavio se u rastinju,piše Blic.

U tom tumbanju, Aleksandar, njegova majka Stanica koja je sjedela na mjestu suvozača i jedan od sinova zadobili su smrtonosne povrede, dok je drugi dječak, koji je sa bratom bio na zadnjem sjedištu, teško povrijeđen. Njega su iz vozila izvukli vatrogasci pa je prebačen u smederevsku bolnicu, odakle je zatim, zbog teških povreda, transportovan u Beograd gdje je dan kasnije i preminuo.

Iako je silovito udario u “folksvagen” kragujevačke porodice, vozač Smail nije povrijeđen u nesreći, te je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Osumnjičen je za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, a istaga, kao i vještačenje vozila će pokazati uzrok nesreće u kojoj je stradala porodica Pešić.

"Aleksandar, koga smo zvali Saša, sa sinovima N. i V. i majkom Stanicom, Canom, krenuo je na Srebrno jezero. Planirali su da se malo odmore, jer su dječaci na raspustu. On i Slavica borili su se za tu djecu, dobili ih vantjelesnom oplodnjom. Ne smijemo ni da pomislimo kako je Slavici! Molimo se da drugi mališan preživi", kazali su juče za Blic poznanici porodice Pešić.

Aleksandrovi sinovi živjeli su kod majke Slavice, od koje se on razveo prije tri, četiri godine. Sa majkom, koja je medicinska sestra u Kniću, živeli su u Oplaniću, a raspust je trebalo da provedu kod oca.

"Saša je bio vezan za djecu. Sinovi su mu bili srž života. Ranije je imao problema, bio je na Kosovu, ali su ga dječaci oporavili. Svojevremeno je radio kao obezbjeđenje u prodavnici, a nedavno je promijenio posao", navode Sašini poznanici.

Aleksandru je brat preminuo, a on je živio sa majkom i ocem Dragutinom, koji navodno boluje od Parkinsonove bolesti.

"U jednom momentu Dragutin je izgubio skoro cijelu porodicu. Ne dao Bog nikome", kažu poznanici.

Тагови: