Drama na autoputu kod Mladenovca

Bježeći od policije vozio u kontrasmjeru i udario u autobus

  • 20.06.2019. 20:50

U saobraćajnoj nesreći koja se desila jutros na auto-putu Beograd - Niš na Begaljičkom brdu, a koju je, vozeći u kontrasmjeru, izazvao strani državljanin dok je bježao od policije, povrijeđeno je šest osoba. Nezgoda se dogodila oko 9.30, kada je vozač "ford fokusa", austrijskih registarskih oznaka, direktno udario u autobus koji saobraća od Mladenovca do Beograda.

Kako nezvanično saznajemo, vozač putničkog vozila bježao je od policije još od Vrčina, vozeći suprotnom trakom, sve dok se nije zakucao u "Lastin" autobus, prepun putnika.

Ozljede su zadobili vozači oba vozila, kao i četiri putnika, među kojima su petogodišnje dijete i jedna trudnica.

"Vozač, koji je izazvao nezgodu, prevezen je u Urgentni centar. On je zbrinut sa politraumom. Vozač autobusa i jedna putnica prevezeni su na ortopediju na Banjici, a druga putnica, koja je trudna, prevezena je na ginekologiju u Višegradsko," kažu u Hitnoj pomoći u Mladenovcu. 

Prednja stana autobusa je smrskana, a slomljeno staklo i dijelovi vozila bili su rasuti duž zaustavne trake na auto-putu.

Putnici iz autobusa koji se sudario sa "fordom" prevezli su se do prestonice drugim vozilom koje saobraća na toj liniji. Iako Zakon o bezbjednosti putnika u saobraćaju kaže da putnici ne mogu da stoje u vozilima koja saobraćaju auto-putem, takva slika na liniji 493 je svakodnevna. U vozilima, osim 50 mesta za sjedenje, stoji i po 40 srednjoškolaca i zaposlenih Mladenovčana.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.