Saučesnik u demoliranju kafića

Bivši ministar i član SDA pijan danima maltretirao goste

22:30, 29.01.2019.
Izvor: avaz
Thumbnail
Više od 10 svjedoka danas je u Tužilaštvu TK dalo izjave u vezi s demoliranjem kafića “Avenija” u Živinicama, a koje je sa nekoliko pijanih saučesnika počinio Abdulah Zukić, bivši ministar Poljoprivrede i šumarstva TK, inače član SDA.

Vlasnik demoliranog objekta Aldin Paprikić nasilje je prijavio policiji, ali je bio nezadovoljan njihovom reakcijom jer niko od napadača nije uhapšen iako su u prisustvu pripadnika MUP-a TK nastavili da se drsko ponašaju, pa čak i prijete pojedinim gostima, a što je zabilježeno na kamerama videonadzora.

Na snimcima je takođe zabilježeno kako Zukić razgovara s policajcima te zajedno ispred objekta puše cigarete.

On niti ostali učesnici incidenta tokom intervencije policije nisu alkotestirani.
Prema riječima oštećenog, Zukić i njegovi saučesnici danima su pijani maltretirali goste njegovog kafića, a sve je eskaliralo 25. januara naveče, kada je najmanje dvoje zadobilo tjelesne povrede, a u kafiću je pričinjena materijalna šteta.

Zukić trenutno obavlja funkciju zamjenika direktora živiničke firme “Horizontala” te je predsjednik Upravnog odbora Doma zdravlja Živinice.

On je u noći incidenta bio u društvu svog stranačkog kolege Ćazima Mulića, koji je odbornik Opštinskog vijeća Živinice. Krupni muškarac koji je nekoliko puta glavom udario jednog mladića u objektu, kako nezvanično saznaje Avaz, zaposlen je u Bh. poštama.

Iako je isprva Zukić terećen za narušavanja javnog reda i mira, nakon što je dežurni tužilac naredio policiji da ozbiljnije pristupi ovom slučaju, on se sada sumnjiči za krivično djelo nasilničkog ponašanja. Zukić će sutra biti saslušan u Tužilaštvu, piše Avaz.