Pušten na kućno liječenje

Bio pijan pa se zapalio na ulici: Okrivio drugog za incident

  • 21.02.2020. 11:10

Muškarac Š. D. (49) preksinoć je pijan pokušao da zapali cigaru na autobuskom stajalištu u Novom Sadu, pa se slučajno zapalio, piše Informer. Plamen je zahvatio njegovu garderobu, ali ga je spasao prolaznik, koji je istrčao iz automobila s protivpožarnim aparatom i ugasio vatru na pijanom čovjeku.

Nakon što je primljen u bolnicu, Š. D. nije htio da prizna da se sam zapalio, već je tvrdio da ga je neko napao i pokušao da ga ubije plamenom.

Incident se dogodio oko ponoći, na uglu ulica Partizanske i Temerinske. U Kliničkom centru Vojvodine kažu da je Š. D. zadobio lakše povrede i poslije pružene ljekarske pomoći pušten je na kućno liječenje.

- Pacijent je zadobio lakše opekotine i povrede grudnog koša. Poslije dijagnostike i zbrinjavanja, pušten je na dalje kućno liječenje - kažu u bolnici.

Očevidac drame na autobuskom stajalištu ispričao je da je Š. D. jedva stajao na nogama koliko je bio pijan.

- Izvadio je cigaru i stavio je u usta, a onda je uzeo upaljač. Međutim, onako pijan, zapalio je sebi rukav, koji je počeo da gori, a vatra je ubrzo počela da se širi po jakni. U roku od samo nekoliko sekundi gornji dio tijela mu je bio u plamenu - kazao je očevidac.

Prema njegovim riječima, nekoliko vozača automobila je u tom trenutku prolazilo pored stanice, ali su samo dali gas i pobjegli kad su vidjeli čovjeka u plamenu.

- Nisam mogao da vjerujem da niko neće da mu pomogne. Krenuo sam da trčim prema zapaljenom čovjeku, kad je pored njega stao "alfa romeo", iz kog je istrčao muškarac s protivpožarnim aparatom, i on je spasao čovjeka u plamenu. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, koja ga je odvezla u bolnicu - kaže očevidac.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм