Teška saobraćajna nesreća

Bili u dugogodišnjoj vezi, a živote izgubili u stravičnoj nesreći

22:38, 13.03.2019.
Izvor: avaz
Thumbnail
Amel Balić (28) i Amila Vojić (26) iz bihaćkog naselja Ripač te Aleksandar Marjanović (22) iz Kozarske Dubice izgubili su živote preksinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Bosanska Krupa – Bosanska Otoka.

“Audi A3” slovenačkih registarskih tablica kretao se iz pravca Bosanske Krupe prema Bosanskoj Otoci i tom prilikom je podletio pod kombi tablica BiH, koji je dolazio iz suprotnog smjera. Sva tri putnika iz “audija” stradala su na mjestu događaja, a jedan od njih je prilikom nesreće ispao iz vozila.

U “audiju A3” poginuli su Balić, Vojić i Marjanović.

Kako saznaje Avaz, tragično stadala Amila bila je student Fakulteta zdravstvenih studija i u dugogodišnjoj vezi s poginulim Balićem.

Tri putnika iz kombija su van životne opasnosti, ali su prebačeni u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Dvoje je završilo s teškim, a jedno s lakšim povredama. Niko nije životno ugrožen.

Izgubio kontrolu

– Uviđaj su obavili pripadnici krim-policije i dežurni tužilac koji su konstatovali da je, najvjerovatnije, uzrok saobraćajne nesreće neprilagođena brzina “audija” uslovima i stanju na putu,  čiji je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i udario u “Mercedes” koji se kretao iz suprotnog pravca. U narednim danima biće izvršena potrebna vještačenja i obdukcija preminulih – potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, piše Avaz.