Nije bilo sumnje da je bilo namjere

Bilčar osuđen na 14 godina zatvora

  • 24.06.2019. 19:07

"Sud optuženog Gorana Biličara, zbog krivičnog djela ubistva, osuđuje na kaznu zatvora  u trajanju od 14 godina. Na osnovu člana 59, Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske optuženom se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, počev od 18.10.2018. godine" riječi su Snježane Kudrić, predsjednika sudskog vijeća.

Goran Bilčar osuđen je na 14 godina zatvora za ubistvo Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice.

Bojan Milovanović preminuo je od povreda zadobijenih u tuči u Banjaluci, u kojoj je učestvovalo više lica.

Prema presudi, za sudsko vijeće nije bilo sumnje da je Bilčar opasnim predmetom nanio tešku, po život opasnu povredu Milovanoviću, da je postupao sa dirketnim umišljajem kako bi ga lišio života.

Kao olakšavajuće okolnosti za Bilčara sudsko vijeće je uzelo to što nije osuđivan i što je mlađe životne dobi. Otac ubijenog Bojana Milovanovića nije zadovoljan visinom izrečene kazne, poručuje da će se zaliti.

"Teško je bilo šta reći u ovom trenutku. Plašio sam se i blaže kazne, a na kraju krajeva očekivao sam i veću kaznu, maksimalnu kaznu, zbog tog imam osjećaj da nije bilo nikakvih olakšavajućih okolnosti, shodno tome, mislio sam da će to biti maksimalnije. U svakom slučaju, mi ćemo se žaliti", kaže Milan Milovanović, otac stradalog Bojana Milovanovića.

Izricanju presude nisu prisustvovali Branko Ristić, Bilčarev advokat, kao i Mirko Dabić, advokat porodice Milovanović. 

Za učestovanje  u tuči optužen je Bilčarev prijatelj Marko Mihailović koji je osuđen na dvije godine zatvora. Đorđe Borovčanin  i Đorđe Đenadija,  koji su kobne noći  bili sa ubijenim Milovanovićem, osuđeni su na po godinu i po zatvora. 

"Vrlo smo nezadovoljni kaznom i utvrđenim činjenicama, jer smatramo da moj branjenik nije počinio ono što mu se stavlja na teret, nije učestvovao u bilo kakavoj tuči i da je ovako izrečena kazna nevjerovatno stroga", kaže Miljkan Pucar, advokat Borovčanina.

Krvavi obračun odigrao se 18. oktobra prošle godine u tri sata ujutru,  u centru Banjaluke. Svemu je prethodio  verbalni sukob u pekari. 

Na izricanju presude prisustvovale su prodice i oštećenog Milovanovića, ali i provooptuženog i drugooptuženih, kao i veliki broj medija.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок