Mile Rosić

Bijeljina: Optuženi za ubistvo pokušao da se ubije, progutao tri žice

  • 14. Mart 2019.17:18

Bijeljinac Mile Rosić, kojem se sudi u Okružnom sudu u Bijeljini zbog ubistva Siniše Glamočanina u julu 2016. godine, u srijedu je u Pritvorskoj jedinici progutao tri žice.

Ovu vijest potvrdio je njegov advokat Dušan Tomić.

Rosić je hitno prebačen na Hirurško odjeljenje Opšte bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini, pružena mu je pomoć te se nalazi van životne opasnosti.

Rosića je Okružni sud osudio na 11 godina zatvora zbog ubistva Glamočanina, ali je Vrhovni sud ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje.

"Mom klijentu je određen pritvor koji može trajati najduže do 13. marta, što znači da je u ponoć 12. marta morao biti pušten. Iz revolta što nije pušten, odlučio je progutati tri žice", kazao je Tomić.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Bijeljini u utorak mu je ukinulo pritvor i u ponovljenom suđenju će se braniti sa slobode. Odbrana pokušava dokazati da je ubistvo počinjeno “iz razloga nužne odbrane, pošto se ubistvo dogodilo na njegovom kućnom pragu”.

Odbrana uvjerava da bi Rosić, da nije ubio Glamočanina, on bio ubijen.

Na prvom suđenju Sudsko vijeće u Bijeljini nije povjerovalo u takvu verziju i argumente, koje su ponudili optuženi i njegova odbrana.

I Rosić i ubijeni Glamočanin godinama su važili za “žestoke momke”, ne samo u Bijeljini već i u okolini.

(Avaz)