Vršac

Bijeli kovčeg za sina prvijenca: Neutješni roditelji bebe koja je pronađena mrtva

  • 21.09.2020. 14:10

Jednomjesečna beba iz sela Zagajica, kod Vršca, koju je u nedjelju ujutru maloljetna majka Sara Salkanović (17) zatekla u svom krevetu bez znakova života, najvjerovatnije se ugušila tokom dojenja.

Zasada se isključuje mogućnost da je do smrti došlo nasilnim putem, jer na beživotnom tijelu mališana, rođenog 11. avgusta, nisu pronađeni tragovi nasilja.

Ipak, pravi uzrok smrti će se znati kada budu završeni rezultati obdukcije, koja je urađena po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu. 

Neutješni roditelji, Sara i njen 11 godina stariji suprug Savica Grujin, sutra će na seoskom groblju sahraniti svog sina prvenca, kom su dali ime Spasa.

Podsjećanja radi, do ove porodične tragedije došlo je u noći između subote i nedjelje. Prema tvrdnjama majke, beba se probudila oko dva sata izjutra zbog grčeva, te ju je ona, da bi je utešila, stavila da spava u krevet između nje i supruga i dala joj da doji. Ujutru oko 6 časova primijetila je da beba ne diše.

Odmah su zvali hitnu pomoć, koja je po službenoj dužnosti obavijestila policiju o ovoj tragediji. Roditelji su saslušani u policijskoj stanici u Vršcu.

Тагови: