Srbac

Bez vozačkog i sa čak 3,15 promila vozio neregistrovano auto

  • 25.02.2020. 12:23

Policija u Srpcu uhapsila je M. B. (37) koji je počinio brojne prekršaja u saobraćaju zato što je bez vozačke dozvole, vozio neregistrovan automobil “golf 2” sa čak 3,15 promila alkohola u krvi, potvrđeno je u PU Gradišika.

"Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 24.02.2020. godine, oko 22,15 časova, u mjestu Sitneši, opština Srbac, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke ''VW tip 19E'' kojim je upravljao vozač M.B. iz mjesta Sitneši, opština Srbac. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je putnički automobil neregistrovan, bez registarskih oznaka, te da vozač M.B. upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a izvršenim alkotestiranjem kod istog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 3.15 g/kg", rečeno je iz policije.

Zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, gdje su propisane zaštitne mjere  i zbog bojazni da će nastaviti sa prekršajima M.B. je uhapšen, te mu je privremeno oduzeto vozilo.

– Vozač M. B. je višestruki povratnik u prekršajima i koji ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni u Registu novčanih kazni. Nakon prestanka razloga za zadržavanje, otpušten je na slobodu, a protiv njega će Osnovnom sudu Gradiška biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka – rekli su u policiji.