Beograd zatražio od Podgorice izručenje Kontića

  • 14.10.2020. 12:34

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je danas Crnoj Gori zahtjev za izručenje Ivana Kontića, osumnjičenog da je u avgustu u Novom Sadu brutalnim batinama pokušao da ubije Miljana M. (28), javio je "Blic".

Tridesetogodišnji Kontić, koji je prije nekoliko dana uhapšen u Crnoj Gori, saglasio se juče da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji, po čijoj je potjernici uhapšen.

Kontić, koji ima i crnogorsko i srpsko državljanstvo, tereti se da je pokušao da ubije Miljana M, kojeg je u brutalnom napadu teško povrijedio i nanio mu prelom glavice žbične kosti, višestruke oguljotine i poderotine po glavi.

Snimak brutalnog prebijanja Miljana M. dospio je u javnosti 11. septembra uveče, a razlog za ovo nasilje do danas nije otkriven.

Kontić je pobjegao u Crnu Goru. Promijenio je lični opis i tokom boravka u Podgorici bio je u nekoliko stanova.

Podgorički advokat Damir Lekić rekao je ranije da je namjera Kontićeva da u Srbiji iznese sve činjenice i dokaže da kvalifikacija krivičnog djela ni u kom slučaju ne može biti pokušaj ubistva, kako tvrdi Više tužilaštvo u Novom Sadu, već mnogo blaže.

Prema riječima advokata, za nekih 30 do 60 dana Kontić bi trebalo da bude izručen Srbiji.

Prvo Ministrastvo pravde Srbije treba da dostavi neophodna dokumenta za ekstradiciju, krivično vanraspravno vijeće odlučuje o uslovima za izručenje, i na kraju treba da ga odobri ministar pravde Crne Gore.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина