Osumnjičen za ubistvo Slaviše Krunića

Benediju Đukanoviću Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor

  • 14.06.2019. 18:53

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Benediju Đukanoviću, osumnjičenom za teško ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića.

Osumnjičeni za zločin Đukanović je tokom sprovođenja bio pod posebnim mjerama obezbjeđenja, na sebi je imao i pancir. Mjere obezbjeđenja povećane su i tokom ročišta zatvorenog za javnost. Interventna jedinica sudske policije u stopu je pratila doskoro najtraženijeg bjegunca za kojim je MUP Republike Srpske raspisao potjernicu. 

Pritvor je Đukanoviću određen zbog težine zločina, ali i zbog opasnosti od njegovog bjekstva i nakon ročišta sproveden je u Kazneno-popravni zavod Banjaluka. 

"Sudija za prethodni postupak je odredio pritvor prema osumnjičenom B.Đ. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 125/2 Krivičnog zakonika Republike Srpske. Isto je određeno članom 197/1a ZKP Republike Srpske i može trajati najduže mjesec dana od časa lišenja slobode", istakla je Slavica Divjak, portparol Okružnog suda u Banjaluci. 

Na mjeru pritvora žalbu je uložila Vesna Rujević, advokat Benedija Đukanovića koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti. 

Nova odluka sudskog vijeća očekuje se naredne sedmice. Iz Republičkog javnog tužilaštva pod čijim nadzorom se sprovodi istraga ubistva Slaviše Krunića, poručili su da je postupajući tužilac ostao pri stavu da mjera pritvora ostane na snazi. 

Pojavile su se i informacije da se Benedi Đukanović predao u srijedu iz straha da će ga likvidirati osobe iz kriminalnog miljea, ali i da će se istražiti da li je imao pomagače u skrivanju.

MUP Republike Srpske i dalje traga za bijelim "golf sedam" kojim je Đukanović nakon ubistva pobjegao iz Banjaluke. Odbjegli Đukanović u srijedu se predao Policijskoj stanici u Ilidži, nakon čega je alarmirana i policija u Istočnmom Sarajevu, koja ga je predala MUP-u Republike Srpske. Prije nekoliko dana, pretresom Đukanovićeve porodične kuće, pronađeni su i materijalni dokazi, mobilni telefoni, računari, ali i ključ autobobila "opel corsa" za koji se pretpostavlja da pripada vozilu Željka Kovačevića, ubijenog napadača na Slavišu Krunića. 

Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je 23. aprila u Glamočanima kod Banjaluke. U pucnjavi je ubijen i njegov pratilac Žarko Pavlović, kao i napadač Željko Kovačević, a ranjen je vozač Goran Ilić. 
 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.