Osumnjičen za ubistvo

Benedi Đukanović sproveden u sud

10:17, 14.06.2019.
Thumbnail
Benedi Đukanović je sproveden iz KPZ Tunjice u Okružni sud u Banjaluci, saznaje ATV.

Kako javlja novinar sa terena, ročište je zakazano za 11:30.

Ranije je Đukanoviću određen pritvor u trajanju od 30 dana.

Podsjećamo, banjalučki advokati su redom odbijali da brane osumnjičenog ubicu, a ta situacija je riješena tako što mu je kao branilac po službenoj dužnosti dodijeljen advokat Vesna Rujević.

Đukanović se sinoć predao policiji Kantona Sarajevo, nakon čega su o tome obaviješteni pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identifikovali. 

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević. 

Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen. 

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik firme "Sektor sekjuriti" Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Đukanoviću i Baldi. 

Mediji prenose da je prije 10 godina Đukanović u Srbiji osuđen kao neposredni izvršilac jednog naručenog ubistva. 

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni Slaviša Krunić, vlasnik kompanija "Sektor sekjuriti", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS", jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.