Osumnjičen za ubistvo Slaviše Krunića

Benedi Đukanović sproveden u Kazneno-popravni zavod Banjaluka

  • 13.06.2019. 19:02

Benedi Đukanović, jedan od najtraženijih bjegunaca, osumnjičen za teško ubistvo Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića, smješten je u pritvor  Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka. 

Đukanović se sinoć sam predao Policijskoj stanici Ilidža u Sarajevu, a pojavile su se informacije da je na saslušanju negirao krivicu, nakon čega ga je kantonalni MUP predao u nadležnost MUP-u Republike Srpske. Kako saznajemo, Đukanović će sutra biti sporoveden u Okružni sud u Banjaluci zbog određivanja pritvora, a naredne sedmice na okolnosti zločina trebalo bi da bude ispitan i u Republičkom javnom tužilaštvu.

"Ovo lice će u narednom periodu biti saslušano od strane postupajućeg tužioca Republičkog tužilaštva, Posebnog odjeljenja, kao i policijskih službenika Uprave za organizovani i teški kriminalitet, a sve u cilju potpunog dokumentovanja izvještaja za počinjeno krivično djelo teško ubistvo  Slaviše Krunića I Žarka Pavlovića, kao i krivično djelo teško ubistvo iu pokušaju na štetu Gorana Ilića", kaže Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Policija i dalje  traga za bijelim "golfom sedam", u kojem je Đukanović posljednji put i viđen u noći ubistva, kada ga je saobraćajna policija u Derventi zaustavila tokom redovne kontrole.  Ranije je Interpol u Sarajevu za odbjeglim Đukanovićem raspisao međunarodnu potjernicu, a zbog sumnje da je počinio ubistvo već mu je i određen pritvor, a po zakonu mora da se izjasni o toj mjeri. Policija Republike Srpske još nema saznanja gdje se Đukanović skrivao nakon noći ubistva Slaviše Krunića. 

"Nema zasad novih detalja, naravno da će njega kad dođe u KPZ Tunjice, da će ga tužilac saslušati. Njemu je određen pritvor pa on po rješenju mora odmah da ide u pritvor", kaže Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske.

Slaviša Krunić ubijen je 23. aprila u klasičnoj sačekuši u blizini svoje kuće u Glamočanima kod Banjaluke. Ubijen je I Kriunićev tjelohranitelj Žarko Pavlović, teško ranjen vozač Goran Ilić, a u razmjeni vatre ubijen je I napadač na Krunića, Željko Kovačević. Policija je prije samodva dana u porodičnoj kući Benedija Đukanovića pronašla nove dokaze koji će poslužiti rasvjetljavanju ubistva Slaviše Krunića. Benedi Đukanović hapšen je i u Srbiji 2008. godine zbog plana likvidacije tadašnjeg  vođe kriminalog rakovačkog klana Nebojše Stojkovića.