Nastavak glavnog pretresa u slučaju ubistva Slaviše Krunića

Benedi Đukanović propitivao svjedoke i pogrdnim imenima nazivao pripadnike MUP-a

15:15, 06.07.2020.
Izvor: ATV
Nastavak glavnog pretresa u slučaju ubistva Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena, i njegovog člana obezbjeđenja Žarka Pavlovića te ranjavanje Gorana Ilića nastavljeno je danas, u Okružnom sudu u Banjaluci, a obilježilo ga je ponašanje prvoosumnjičenog Benedija Đukanovića.

Naime, on je policiju nazivao "murijom", ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača "umišljenim fanatikom", i optužio tužioca da radi "po naredbi murije".

Podsjećamo, na optuženičkoj klupi za ubistvo su Benedi Đukanović (42), Emilijo Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35), optužen za pomaganje.

Svjedočili su Dalibor Račić, vlasnik lokala u Glamočanima, gdje su se, prema optužnici, prije ubistva sastali osumnjičeni, te drugi svjedok Gordana Tatić, konobarica u pomenutom lokalu.

Kovačevića je, kaže Račić, poznavao od ranije, jer je dolazio kod njega u lokal nekoliko puta, a ostale, kako navodi, nije poznavao, a prema njegovom svjedočenju, kobne večeri su u lokal prvo stigli Kovačević i Đukanović, a par minuta kasnije pridružio im se i Baldo. Tu su se, kako kaže, zadržali dvadesetak minuta.

Na pitanje Đukanovićevog branioca, advokata Tatjane Savić, da li je Račić sa osumnjičenima razgovarao o prodaji šume, dugovanjima ili saobraćajnoj nezgodi u kojoj je učestvovao, Račić je odgovorio da se ne sjeća bilo čega takvog.

Nakon ovog pitanja javnost je saznala da je Račić ranije osuđen na pravosnažnu zatvorsku kaznu, jer je u alkoholisanom stanju udario pješaka, a zbog čega je osuđen na tri godine zatvora.

Advokati odbrane skrenuli su pažnju da svjedok Račić nije ispričao sve detalje tokom sastanka optuženih u lokalu, a Đukanović je čak naveo da je svjedok s njima bio sve vrijeme, te je upitao zašto i Račić nije uhapšen.

Po prvi put osumnjičeni Benedi Đukanović i sam je postavio pitanja svjedoku, pitajući Račića koliko puta su se do te večeri sreli, jer su se, kako tvrdi, do tada sretali na različitim mjestima, od zbora, privatnih druženja i kafane.

Sve je naravno urađeno u cilju diskreditacije svjedoka Republičkog javnog tužilaštva.

Drugi svjedok Gordana Tatić koja je kao konobarica radila u lokalu Pink koja je, takođe, potvrdila da su optuženi bili u lokalu, ali je negirala da je s njima sjedio vlasnik Račić.

Na naknadni upit predsjednika sudskog vijeća Branimira Jukića, svjedok je potvrdno odgovorila da je sa sigurnošću prepoznala Đukanovića i Balda.

Sud je odbio zahtjev tužilaštva da se kao materijalni dokaz uvede fotodokumentacija sa prepoznavanja optuženih, jer tužilaštvo nije ni predočavalo ovaj dokaz saslušanim svjedocima.

Od ukupno četiri planirana svjedoka, u Sud su stigla tri, od kojih supruga osumnjičenog Rodoljuba Gajića, Željka, nije svjedočila.