Uhapšena otmičarka

Beba koju je ukrala lažna medicinska sestra vraćena roditeljima

  • 06.07.2018. 13:01

Otmičarka M. D. (28), koja je osumnjičena da je juče otela bebu iz stana u Hadžićima, tereti se za krivično djelo oduzimanje djeteta.

Ovu informaciju potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo, dodavši da se uhapšena još nalazi u policiji.

M. D. je locirana i pronađena s otetom bebom u Hostelu Ferijalac u sarajevskom naselju Marijin Dvor sinoć oko 22:15 sati, nakon opsežne potrage službenika MUP-a KS u saradnji s tužiocima Tužilaštva KS uz asistenciju Obavještajno-bezbjednosne službe.

Novorođenče je pronađeno živo i zdravo.Beba je prošla ljekarske preglede i uvrđeno je da nema nikakvih zdravstvenih poteškoća tako da je vraćena roditeljima Lejli i Kenanu Ismajlovskom.

Podsjećamo, dječaka koji ima deset dana u četvrtak je otela žena koja se predstavila kao patronažna sestra, dok je bebu čuvala tetka.

Nađa Mehdi, tetka otetog dječaka ispričala je da je ostala sama sa djetetom, dok je majka bebe Lejla Ismailovski otišla prijaviti novorođenče u Opštinu. Otac bebe Kenan nije bio kod kuće.

"Došla je mlađa žena u bijelom mantilu, sa medicinskom maskom na licu i maramom na glavi. Dolazila je i vraćala se u nekoliko navrata, još dok je sestra bila tu. Oko vrata je imala stetoskop i predstavila se kao patronažna sestra. Rekla je da mora izvagati dijete i izmjeriti ga. Potom je u kupatilo odnijela nešto da navodno dezinfikuje, opere i rekla mi da odem to obrisati, jer je isprskala. Kada sam ušla u kupatilo, zaključala me je," rekla je nađa Mehdi.

Kaže da je odmah shvatila o čemu se radi i počela vrištati. Došla je komšinica koja ju je pustila iz kupatila i odmah su pozvale policiju.

"Komšije su rekle da su je vidjele kako trči s bebom prema sivom automobilu, ali su svi mislili da s bebom nešto nije uredu i da joj pomaže," kazala je ova djevojka.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.