Ženka nije bila agresivna

Banjaluka: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo vlasničkog psa

  • Извор: АТВ
  • 26.07.2021. 19:57

Hladnokrvo, pištoljem, ubio je vlasničkog psa državljanin Švedske Nermin O. pred kojeg je pas istrčao. Kada je policija stigla na lice mjesta tvrdio je da ga je pas napao. Vlasnik Aske, ubijene ženke posavskog goniča, Ognjan Miletić, tvrdi da ona nije bila agresivna. Aska je, kaže, Ognjan, bila rasan lovački pas , dresirana, a nedavno se i oštenila.

"Kuja je izašla, pukao je povodac, vjerovatno kroz živu ogradu i krenula prema njoj, da li je imala straha od te osobe, pošto je bio sa druge strane. Jednostavno pred njenim očima je izvadio pištolj i hladnokrvno je pucao u vrat. Njegova je priča da se prepo da će ga kuja ujesti. Ne postoji opravdanje za te stvari, znači da se u 21 vijeku izvadi hladnokrvno pištolj", rekao je Ognjan Miletić, vlasnik ubijenog psa. 

Osumnjičeni za ubistvo Aske je uhapšen i sproveden na kriminilasitičku obradu. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka koje se treba izjasniti o krivičnom djelu za koje će se teretiti osumnjičeni nasilnik. Osim ubistva pitomog i dresiranog psa, šokira i činjenica da je Nermin usred bijelog dana hodao ulicom sa vatrenim pištoljem i pucao.

- 23. 7. 2021. lišili su slobode lice inicijala N.O. iz Banjaluke zbog postojanja osnove sumnje da je počinilo krivično djelo mučenje i ubijanje životinja. Što se tiče sankcije za ovo krivično djelo, ono je propisano članom 390 krivičnog zakonika RS i predviđena kazna je novčana ili kazna zatvora do dvije godine, rekla je Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka.

Vatreno oružje mu je odmah i oduzeto, kažu iz policije. Kobnog dana kada je nastradala Aska nesreća je mogla biti i veća. To naselje je, ispričao je vlasnik kuje, puno djece koja su lako mogla da budu meta metka koji je usmrtio Asku.


Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.