"Klub 2"

Banjaluka: Uhapšen Armin Vidović

19:15, 10.10.2019.
Izvor: ATV
Tridesetdvogodišnji Armin Vidović uhapšen je jutros u nastavku akcije "Klub 2". Akciju su sproveli službenici Policijske uprave Banjaluka i uprave za organizovani i teški kriminalitet.

Sumnja se da je Vidović novac koji je zaradio od prodaje droga prao preko firmi čiji je suvlasnik. Banjalučka policija pretresla je četiri lokacije, između kojih su i Vidovićeve firme. Sve te aktivnosti su nastavak akcije "Klub 2".

"Lice se dovodi u vezu sa sumnjom da je izvršilo krivična djela iz oblasti zlouptrebe opojnih droga i privrede i platnog prometa, i tokom pretresa oduzeti su predmeti i dokumentacija koja će poslužiti kao dokaz za navedena krivična djela", rekla je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Armin Vidović policiji je poznat i odranije. Hapšen je 2011. godine u iznajmljenoj kući u Rekavicama, gdje je izgradio laboratoriju za uzgoj marihuane i proizvodnju skanka.

Policija sprovodi aktivnosti pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a sve sa ciljem pronalaska dokaza i rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i privrede i platnog prometa.

Nakon kriminalističke obrade, Armin Vidović trebalo bi da bude predat Okružnom javnom tužilaštvu na ispitivanje. Tada će biti odlučeno i o eventualnom prijedlogu za njegov pritvor.

Policija je u akciji "Klub 2" u junu uhapsila devet osoba. Sve su dovođene u vezu sa krivičnim djelima neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, ali i zelenaštvom.