Obračun se desio početkom marta

Banjaluka: Specijalac izazvao tuču ispred kafića pa dobio batine

  • 01.04.2019. 11:43

Dvojica pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Republike Srpske krivično će odgovarati zbog učestvovanja u masovnoj tuči ispred “Nektar paba” u Banjaluci, saznaje "Glas Srpske”.

Obračun grupe muškaraca desio se početkom marta u večernjim časovima u ulici Save Kovačevića, a prema nezvaničnim informacijama, pripadnici MUP-a Srpske su započeli tuču.

"Specijalci su se prvobitno posvađali sa grupom muškaraca u lokalu, nakon čega su ih radnici obezbjeđenja kafića izbacili, kao i grupu sa kojom su se sukobili. Ispred lokala je došlo do masovne tuče koja nije dugo trajala, jer su zaposleni u “Nektar pabu” pozvali policiju koja je brzo došla i rastavila razjarenu grupu", rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Dvojica vinovnika sukoba završila su sa lakšim povredama, a među njima i jedan od pripadnika MUP-a RS.

U policiji nisu saopštili imena učesnika tuče, ali su potvrdili da su među njima specijalci.

"Zbog tuče i fizičkog napada protiv tri osobe smo podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu u Banjaluci. Od tri identifikovana lica, dvojica su pripadnici MUP-a RS koji u to vrijeme nisu bili na dužnosti", naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka i dodali da su o ovom slučaju obavijestili Službu za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS.

Prije samo desetak dana još jedan pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS imao je posla sa policijom. Službenik ove jedinice Dejan Banduka (26) uhapšen je zbog sumnje da je zajedno sa još jednom osobom pretukao karatistu Dejana Ćetkovića (26) iz Kneževa, a sve to zbog nervoze usljed nesuglasica u saobraćaju.

Prema saznanjima “Glasa Srpske”, Banduka, koji se sam putem telefona prijavio policiji, istražiocima je rekao da ga je Ćetković prvi napao u ulici Drage Vranješa u Kneževu. Prema nezvaničnim informacijama, on je ispričao da je svojim “golfom 4” pokušao da prestigne “opel astru” u kojoj se nalazio karatista, koji mu to navodno nije dozvolio jer je razgovarao putem mobilnog telefona. Obojica su u jednom momentu zaustavili automobile, izašli iz njih i posvađali se. Specijalac je navodno ispričao da ga je Ćetković prvi uhvatio za ruku i da je karatista pao i glavom udario o pištolj koji se nalazio za njegovim pojasom.

Ćetković nije želio da komentariše incident sa pripadnikom SAJ MUP-a. Nezvanično, on je policiji ispričao da ga je Banduka prestigao i presreo automobilom, nakon čega je došlo do obračuna. Rekao je da ga je vozač “golfa 4” udario pištoljem, nakon čega je ispalio hitac u vazduh. U PU Banjaluka saopštili su da utvrđuju sve okolnosti povodom ovog slučaja.

“Nektar pab”

U “Nektar pabu” potvrdili su da se pred njihovim lokalom desio obračun specijalaca i grupe.

"Koliko znam, jedan od specijalaca je izvukao deblji kraj u tuči, ali ne znam detalje niti povod sukoba jer je to bilo ispred paba", rekao je jedan od radnika “Nektar paba” koji nije želio da mu list objavi ime.