Vatrogasci brzo reagovali

Banjaluka: Požar u Zelenom viru, lakše povrijeđene dvije osobe

19:19, 27.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Gorjela je danas hala kompanije “Milinković stolarija” u Zelenom viru kod Banjaluke. Brzim djelovanjem nekoliko vatrogasnih ekipa, požar je ugašen za svega petanest minuta.

Lakše su povrijeđeni vlasnik hale i jedan vatrogasac. Većih problema nije bilo, a presudila je brza reakcija, tvrde u vatrogasnoj službi. 

"Požar je zahvatio čitav objekat. Mi kad smo došli ovdje, objekat je kompletan bio u plamenu. Mi smo stavili požar pod kontrolu zato što smo došli sa velikim brojem vozila i odmah smo pozvali pomoć u toku našeg puta na požarište, tako da, po meni je sve bio kako treba", Miroslav Milinović, komadant Vatrogasne brigade Banjaluka.

Sve se, kažu očevici, desilo u nekoliko trenutaka, a širenju požara je pogodovala drvena stolarija u hali. Vatra je, svjedoče mještani, izgledala zastrašujuće. Srećom, vjetar nije bio jak, kažu vatrogasci, pa je gašenje donekle olakšano. Požar je osim hale, na kratko zahvatio još jedan objekat, koji pripada istoj firmi, ali je brza intervencija spriječila dalje širenje vatrene stihije.

Materijalna šteta tek treba da bude procijenjena. Još se sa sigurnošću ne zna ni koji je uzrok požara, ali, kako sazanejmo, došlo je do manje eksplozije mikroprašine. 

Polciija će izaći na teren, čim se za to stvore uslovi. Tada će biti obavljen uviđaj, i zvanično utvrđen uzrok požara.