Prepao se policije

Uklonjena bomba koju je Banjalučanin odbacio pod svoj automobil FOTO

  • 11.04.2019. 10:43

U blizini benzinske pumpe kod Prijedorske petlje u Bilećkoj ulici u naselju Šargovac u Banjaluci pod automobil je odbačena bomba. Kako javlja reporter ATV-a sa mjesta događaja, demineri su uklonili bombu.

Riječ je o ručnoj bombi. Policija pretresa akutomobil kako bi bilo utvrđeno da li se u njemu još nešto nalazi.

U pitanju je sivi Audi karavan. Kako ATV nezvanično saznaje, bomba je pod automobilom završila  nakon što ju je vozač kojeg je policija zaustavila izbacio pod automobil.

Prema saznanjima ATV-a, vozač  je parkirao vozilo na trotoar i izašao napolje, a kada je primijetio policajce koji su slučajno naišli izbacio je bombu. Bomba je tako završila pod drugim automobilom koji je parkiran kod stambenog objekta. Prema nezvaničnim informacijama ATV-a, legitimisani vozač koji je odbacio bombu je Danijel Trivalić.

Banjalučka policija potvrdila je da je uhapsila  D.T. iz Banjaluke (1983.), koji je po uočavanju policijskih službenika u Bilećkoj ulici,  odbacio eksplozivnu napravu, ručnu bombu, ispod svog putničkog automobila marke „Audi“.

Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, bomba je nakon odbacivanja završila pod zadnjim desnim točkom automobila.

Na mjestu događaja su policija, Civilna zaštita i Tim za uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Automobil je, prema riječima mještana, osvanuo obljepljen policijskim trakama.  Mještani za ATV kažu da im automobil pod kojim je pronađena bomba nije poznat te da ne pripada nikome iz komšiluka. U razgovoru sa reporterom ATV-a nagađaju da je možda pokušao da  opljačka pumpu, s obzirom da se tu parkirao pred kraj smjene pumpe. Dalje navode da ga je policija zaustavila taman kada je pokušao da pobjegne.