Tragedija u banjalučkom naselju Lauš

Banjaluka: Poginuo radnik na gradilištu

  • 22.10.2019. 19:03

Na gradilištu, u banjalučkom naselju Lauš, poginuo je šezdesetogodišnji Milorad Ristić građevinski radnik.

Pao je sa zgrade u izgradnji. U firmi "Progres gradnja", koja je izvođač radova, radio je 14 godina. Radnici koje smo zatekli kažu da je prije ove firme, na gradilištima radio decenijama. Bio je, pričaju, dobar majstor i nikada, do sada, nije imao bilo kakvu nezgodu. Kako je do nesreće došlo, niko ne zna. 

Oko 11 časova, samo pet minuta nakon što su se vratili poslu, dogodila se nesreća. Njegove kolege su potresene. Pred kameru nisu htjeli, ali mimo kamere nam pričaju da je bio sam, pa niko ništa nije vidio. Kažu, bio je iskusan i odgovoran radnik.

Okolnosti su za sada nepoznate, navode u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka. Uviđaj je izvršio dežurni tužilac Branko Bjelajac, uz prisustvo republičkih inspektora zaštite na radu, policije i ljekara mrtvozornika. 

"Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske", saopštili su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Sve se dogodilo na mjestu na kome se gradi nova policijska stanica i mjesna zajednica.  Poslovođa na gradilištu nije želio ništa komentarisati - osim da su radovi na gradilištu danas nakon tragedije obustavljeni.  
 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)