Drama na ulici

Banjaluka: Mještani bili uplašeni nakon vijesti o bombi, demineri je uklonili bez problema

  • 11.04.2019. 19:11

Nakon višečasovne akcije MUP-a i Civilne zaštite Republike Srpske, uklonjena je bomba koju je tridesetšestogodišnji Banjalučanin, kada je ugledao policajce, odbacio ispod svog auta u Bilećkoj ulici. 

Kako saznajemo, riječ je o Danijelu Trivaliću. Prema saznanjima ATV-a, on je od ranije poznat policiji, više puta je privođen za različita krivična djela, za koja je odslužio višegodišnje kazne zatvora. Iz Policije je saopšteno da rade  na utvrđivanju svih okolnosti  ovog događaja.  O svemu je obaviješteno i Tužilaštvo.

Bomba je pronađena kod zadnjeg desnog točka automobila. Kako je rečeno, radi se o ručnoj bombi. Ovdje su mještani sinoć bili veoma uplašeni, strahovali su za svoju sigurnost, posebno kada su čuli da je riječ o bombi.

Demineri su bombu u Bilećkoj ulici uklonili bez većih problema. Riječ je, kažu o bombi M52 iz proteklog rata. 

“Sredstvo kao sredstvo koje je ovdje bilo odbačeno nije moglo još eksplodirati, ali svakom sredstvu se pristupa na ovaj način, oprezom kao da će odraditi. To je zajednička akcija nas sa MUP-om i RUCZ. Svako dio svoga posla radi, a tako već godinama nastupamo i tako da odrađujemo ovakve zadatke", kaže Duško Anikić, vođa Tima za uklanjanje minsko-eksplozivnih sredstava RUCZ.

Bomba je najviše uspaničila one koji stanuju u neposrednoj blizini mjesta gdje se sve dešavalo. Sinoć su ih iznenadila rotaciona svjetla i automobil oblijepljen policijskim trakama. Cijelu noć su, pričaju, proveli u strahu. Kakve su bile namjere osumnjičenog mogu samo nagađati. Kažu, važno je samo da niko nije stradao.

“Vidim policija, vidim trake, znači to se u tih sat vremena desilo. Ja nisam izlazila i onda sam vidjela i ta rotaciona, ne znam šta se dešava. Jutros sam otišla na posao i sve je bilo u trakama", kaže Željka Šeatović iz Šargovca.

Policija je, nakon uklanjanja bombe, pretresla automobil. U pretresu ništa nisu pronašli.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?