Pokušali u klub da uđu naoružani

Banjaluka: Izbacivač nanio teške tjelesne povrede dvojici specijalaca

  • 18.12.2018. 10:23

Igor Arsenić iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je u noći između subote i nedjelje pretukao dva pripadnika Specijalne jedinice policije MUP Republike Srpske, saznaje Srpskainfo.

Obračun se desio u noćnom klubu „Opium“ u centru Banjaluke, a tom prilikom specijalci su zadobili teške tjelesne povrede zbog čega im je ukazivana i ljekarska pomoć.

Prema nezvaničnim saznanjima, motiv sukoba je to što su pripadnici Specijalne jedinice policije pokušali ući u klub naoružani, što im Arsenić nije dozvolio, jer tu navodno radi kao obezbjeđenje.

U policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su, navodeći inicijale, da su uhapsili Arsenića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

"On se sumnjiči da je u ugostiteljskom objektu nanio povrede dvojici muškaraca zbog čega im je ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske", rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Nisu bili na dužnosti

Ona je potvrdila da povrijeđeni muškarci jesu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ali da to veče nisu bili na dužnosti.

"O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilatšva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog", pojasnila je Markanovićeva.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da se to dešavalo pred kraj radnog vremena. On je rekao da je Arsenić prilikom obračuna jednom od policajaca nanio povredu jagodične kosti.

"Drugi policajac prošao je mnogo teže, njemu je Arsenić slomio vilicu i izbio nekoliko zuba", pojašnjava sagovornik Srpskainfo.

„Prva lasta Banjaluke“

Jedan od očevidaca ovog incidenta ispričao je za Srpskainfo da se sve dešavalo u blizini ulaza u klub.

"Vidio sam neko komešanja, a onda i da je došlo do tuče. Kasnije sam čuo da je neko pričao da je riječ o pripadnicima Specijalne policije MUP Republike Srpske koji su u klub pokušali ući sa pištoljem, što im izbacivač nije dozvolio. Čuo sam da neko priča i da je između njih došlo do sukoba u toaletu kluba", kaže očevidac.

Igor Arsenić je u Banjaluci poznat i kao „Prva lasta Banjaluke“, jer je više godina pobjeđivao u skokovima s gradskog mosta.

Radio je u nekoliko noćnih klubova kao izbacivač, pa je više puta privođen zbog nanošenja povreda.

On je u maju ove godine bio priveden u sklopu akcije „Arsenal“ zbog trgovine drogom. Međutim, pušten je na slobodu, a odmah je demantovao i tvrdio da nema nikakve veze sa trgovinom drogom.

Samo dan poslije ove akcije on je ponovo saslušan u policiji, tada zbog sumnje da je motociklom udario djevojčicu u banjalučkom naselju Lauš, a zatim pobjegao.

Bez komentara

Tokom proteklih godina bilo je više tuča i obračuna u noćnom klubu „Opium“, koji se nalazi u centru u Banjaluke, u hotelu „Bosna“.

Portal "srpskainfo" navodi da iz kluba nisu dobili  komentar o tome šta se u subotu uveče dešavalo.