Povrijeđeno 13 osoba

Banjaluka: 44 udesa tokom vikenda

  • 26.08.2019. 10:30

Na području Policijske uprave Banjaluka tokom vikenda dogodile su se 44 saobraćajne nezgode u kojima je povrijeđeno 13 lica, saopšteno je iz ove uprave.

Sedamdesetpetogodišnji pješak povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu, 24. avgusta, u 20.30 časova u Ulici Sime i Ilije Partala u Banjaluci. 

U ovoj nezgodi učestvovao je automobil "pasat" kojim je upravljalo lice čiji su inicijali D.V. iz Banjaluke. 

Uviđaj na mjestu nezgode obavili su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka, a obaviješten je dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva koji nije izlazio na lice mjesta. 

Dvadesetčetvorogodišnji vozač automobila "golf" čiji su inicijali D.S. iz Prnjavora, te dvadesetdvogodišnji suvozač povrijeđeni u saobraćajnoj nezgodi kada je to vozilo sletjelo sa kolovoza na regionalnom putu Prnjavor-Čelinac, u mjestu Drenova, opština Prnjavor. 

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Policijske stanice Prnjavor, a obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji nije izlazio na lice mjesta. 

Iz Policijske uprave Banjaluka pozvali su vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila. 

Vozačima je poručeno i da ne započinju i ne upravljaju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i opijata, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.