Akcija Logan

Banjalučka policija nastavila akciju: Pronađeno još droge koju je sakrio ubica iz Novog Sada

11:05, 13.01.2021.
Izvor: ATV
Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 12.01.2021. godine, u nastavku operativne akcije kodnog naziva „Logan“ došli su do operatvnih saznanja da lice inicijala S.S. iz Novog Sada koristi iznajmljen stan za skrivanje opojne droge. 

Izvršen je pretres gore navedenog stana kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 355 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Banjalučka policija u akciji "Logan" uhapsila je juče Stefana Stefanovića (28) iz Novog Sada, za kojim Interpol Beograd traga zbog teškog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića (29) u diskoteci "Di end" kod hotela "Park" 2017. godine.

Zajedno sa Stefanovićem uhapšeni su Slobodan Stanković, pripadnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, te taksista Bojan Đurić iz Banjaluke. Oni su osumnjičeni za pružanje podrške bjeguncu od srpskog pravosuđe, a sumnja se da su bili umiješani u i u trgovinu narkoticima, falsifikovanje isprava i druga krivična djela.

U PU Banjaluka je potvrđeno da su uhapšene četiri osobe.

- Izvršenim provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je, da je za licem S.S. iz Novog Sada raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog počinjenog krivičnog djela teško ubistvo. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banjaluka - rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona kaže da je u okviru akcije "Logan" izvršen pretres stana u Banjaluci, koji je koristio bjegunac S. S. pri čemu je pronađeno 30 grama kokaina i oko 60 grama marihuane.

- Pronađena je i oduzeta veća količina novca, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, kao i falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švajcarske na isto ime, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela - istakla je Mučibabić.

Ubijen u noćnom klubu

Milan Pribaković (29) upucan je oko 6 sati ujutru u novosadskom hotelu "Park". Bio je navijač Vojvodine. U istoj pucnjavi, drugi muškarac (31) ranjen je u stopalo.

Ekipa hitne pomoći pokušala je da reanimira Pribakovića, ali bezuspješno.

Ranjeni R.S. u pucnjavi prevezen je u Urgentni centar, a zatim je pušten kući nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru