Banjalučaninu četiri godine robije i obavezno liječenje

  • 13.07.2020. 16:04

Banjalučanina Vladimira Opačeka (28), Okružni sud u Banjaluci osudio je na četiri godine robije za pokušaj ubistva Srđana Jovića.

Opačeku je uz zatvorsku kaznu izrečena i mjera obaveznog liječenja od zavisnosti i čuvanje u ustanovi zatvorenog tipa.

Vrijeme provedeno na liječenju, dok ima potrebe za njim,  biće uračunato u kaznu, a obavezan je platiti i sudske troškove.

Pri odmjeravanju kazne, od olakšavajućih okolnosti sud je cijenio to što je bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Podsjećamo da je tokom svog svjedočenja Opaček pred pomenutim sudom rekao da se ne sjeća događaja za koji je optužen.

Govoreći o događaju iz januara prošle godine, Opaček koji je državljanin SAD i BiH rekao je pred sudom da mu je desetak dana prije tog poginula djevojka, te je bio u teškom stanju i pio alkohol i tablete.

"Zbog toga se ne sjećam skoro ničeg. U to vrijeme sam pokušao i samoubistvo kojeg se takođe ne sjećam", izjavio je Opaček.

Opaček je prema presudi, u stanju bitno smanjene uračunjivosti 3. januara prošle godine pokušao da ubije Jovića ispred zgrade u ulici Rajka Bosnića u banjalučkom naselju Starceviča.

Tog dana sačekao je Jovića ispred zgrade u pomenutoj ulici i kada je on izašao napao ga je i nožem ubo u grudi i pluća.

Dalibor Nedić, specijalista sudske medicine potvrdio je ranije u sudu da je vještačenjem utvrdio da je Jović u napadu zadobio povredu opasnu po život te da je samo hirurška intervencija spriječila fatalan ishod.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.