Banjalučanin uhapšen zbog ometanja policije i vožnje pod uticajem alkohola

  • 21.04.2021. 09:28

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lice čiji su inicijali A.K. iz tog grada zbog ometanja policijskih službenika i vožnje pod uticajem alkohola.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 20.04.2021. godine, radeći na uklanjanju nepropisano parkiranih vozila, sa radnicima Gradske uprave Grada Banjaluka, uočili su vozilo marke „Golf“ parkirano na trotaoru, nakon čega vozilu prilazi nepoznato lice, sjeda u vozilo u namjeri da ode. Policijski službenik je licu izdao zakonito naređenje da se zaustavi i da na uvid da lični dokument, na koje se lice oglušilo i pobjeglo u nepoznatom pravcu.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji policijski službenici su identifikovali i lišili slobode lice inicijala A.К. iz Banjaluke.Кontrolom navedenog lica, utvrđeno je da je upravljao vozilom u alkoholisanom stanju, te je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, kao i da mu je važnost vozačke dozvole istekla 2015. godine.

Zbog gore navedenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem istih od lica A.К. vozilo je oduzeto, te protiv istog slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica  u vršenju javnih funkcija“ iz oblasti Zakona o javnom redu i miru. 

Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je, da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 975КM", navode iz PU Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka iz Odjeljenja za prekršaje.