Identifikovan i uhapšen

Banjalučanin putem Fejsbuka prijetio policajcima u Gradišci

  • Извор: АТВ
  • 20.08.2021. 10:58

Banjalučanin B.K. uhapšen je juče zbog sumnje da je putem Fejsbuka prijetio policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška, saopšteno je iz ove Uprave.

Naime, policijski službenici PU Gradiška operativnim radom došli su do saznanja da lice B.К. na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk piše statuse u kojima upućuje ozbiljne prijetnje policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška.

„Postupajući po navedenoj prijavi saslušano je lice B.К. koje je u potpunosti priznalo da je navedene objave pisao zbog događaja iz 2008. godine, kada je isti sa još četiri lica počinio više krivičnih djela, i to: Nasilničko ponašanje, Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, Teška tjelesna povreda, Tjelesna povreda i Oštećenje tuđe stvari. Na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela iz 2008. godine radili su policijski službenici tadašnje Policijske stanice Gradiška, te su po kompletiranju predmeta protiv lica B.К. dostavili izvještaj nadležnom tužilaštvu“, rekli su u Policijskoj upravi Gradiška.

On je osumnjičen za krivično djelo ,ugrožavanje sigurnosti.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se navedeni nakon ispitivanja otpusti na slobodu, a da se protiv istog u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.