Duži period zlostavljanja

Banjalučanin predat tužilaštvu, prijetio da će zaklati nevjenčanu suprugu

14:33, 14.01.2020.
Izvor: nezavisne.com
Dragan B. (39) iz Banjaluke koji je uhapšen zbog porodičnog nasilja odnosno prijetnji da će zaklati i ubiti svoju nevjenčanu suprugu predat je u nadležnost banjalučkog tužilaštva, saznaju "Nezavisne".

Kako saznajemo, on već duži period maltretira nevjenčanu suprugu sa kojom ima dvoje maloljetne djece, a koju je ranije zlostavljao.

"On je juče došao u prodavnicu na njeno radno mjesto gdje joj je pred svima prijetio da će je ubiti, a slučaj je prijavljen policiji", rekao je izvor "Nezavisnih", navodeći da ona zbog njega godinama nema mira i trpi torturu.

Prema riječima našeg izvora, Dragan B. je ranije tukao suprugu zbog čega je ona boravila i u sigurnoj kući.

Nakon što je izašla iz sigurne kuće ona se odselila i sa djecom živi kao podstanar, ali to nije bio kraj njenim problemima sa nasilnikom koji je nastavio sa prijetnjama i maltretiranjem.

Zbog premlaćivanja od prije četiri godine, protiv njega je nedavno podignuta optužnica i u toku je suđenje u Osnovnom sudu u Banjaluci, saznaju "Nezavisne".

On je inače poznat i  po remećenju javnog reda i mira, ali i po prekršajima u saobraćaju, a prije nekoliko godina hapšen je jer je pokušao silovati poznanicu, a zbog toga mu je bio određen i pritvor.

On je tada pokušao da siluju poznanicu, a nakon što nije uspio u svojoj nameri, brutalno ju je pretukao šakama po glavi.

Navodno je do incidenta tada došlo nakon što su njih dovje bili u jednoj kafani u banjalučkom naselju Rakovačke bare te ga je ona zamolila da je odveze kući.

Kada su vozilom krenuli prema Slatini,  on je navodno zaustavio vozilo u jednom šumarku i pokušao je silovati.

Nakon isptivanja, postupajući tužilac će donijeti odluku da li će za ovog nasilnika sada predložiti jednomjesečni pritvor.

(Nezavisne)