Povrijeđen jer je pao pijan

Banjalučanin lažno prijavio fizički napad i pljačku, pa uhapšen

11:04, 10.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Banjalučka policija uhapsila je muškarca čiji su inicijali S.Š. iz Banjaluke zbog sumnje da je lažno prijavio da su ga u ovom gradu nepoznata lica fizički napala, nanijela mu povrede i ukrala novčanik.

Iz Policijske uprave Banjaluka danas je saopšteno da je S.Š. uhapšen u srijedu, 8. maja, zbog sumnje da je 2. maja izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela. 

Nakon prijave, policijski službenici su preduzeli niz operativnih i istražnih radnji na osnovu kojih su utvrdili kontradiktornosti u prijavi, a na mjestu za koje je S.Š. naveo da je napadnut nisu pronađeni tragovi koji bi ukazali da je izvršena inkriminisana radnja, navedeno je u saopštenju. 

Policijski službenici su utvrdili da je S.Š. povrijeđen prilikom pada, jer je bio pijan, te da mu niko nije nanio povrede, niti ukrao novčanik. 

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da budu preduzete mjere s ciljem dokumentovanja krivičnog djela lažno prijavljivanje krivičnog djela, te da protiv S.Š. bude dostavljen izvještaj u redovnoj proceduri.