Šteta oko pet hiljada KM

Banjalučanin iz firme ukrao alat

  • 14.03.2019. 10:27

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka ispitali su lice čiji su inicijali A.B. iz ovog grada zbog sumnje da je iz jedne banjalučke firme ukralo alat pričinivši štetu od oko 5.000 KM.

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da su pripadnici ove uprave sinoć u 20.00 časova u naselju Obilićevo, tokom obavljanja redovih poslova s ciljem prevencije budućih, ali i rasvjetljavanja izvršenih krivičnih djela, zapazili sumnjivo muško lice, koji je nakon što je uočio policijske službenike odbacio ruksak na obližnji parking. 

U saopštenju se navodi da je legitimisanjem utvrđeno je riječ o A.V. iz Banjaluke, a pregledom ruksaka pronađena su sredstva pogodna za izvršenje krivičnog djela. 

"Daljim radom utvrđeno je da se ovo lice sumnjiči da je 26. februara počinio tešku krađu u firmi u Ulici Veljka Mlađenovića odakle je ukralo alat pričinivši materijalnu štetu u iznosu od oko 5.000 KM", navode iz policije. 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo teška krađa. 

Policijski službenici nastavljaju rad kako bi bilo utvrđeno da li se A.V. može dovesti u vezu i sa drugim krivičnim djelima počinjenim na području grada Banjaluka. 

Srna nezvanično saznaje da je riječ o četdesetpetogodišnjem Ajrudinu Vladoviću u čijem su ruksaku pronađeni šrafcigeri, čekići, rukavice, kliješta, baterijska lampa i drugo. 

Prema saznanjima Srne, kasnije je utvrđeno da je on iz firme "Sip razvoj" u banjalučkom naselju Obilićevo ukrao bušilice, brusilice i drugi alat.

Тагови: