PU Lukavac

Bakar izdvojen iz ukradenih kablova prodavali na otpadima

  • 23.01.2020. 14:57

Policijski službenici Policijske uprave Lukavac Uprave policije MUP-a TK su izvršili kriminalističku obradu nad više lica sa područja opštine Lukavac koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima Teška krađa i prikrivanje.

Radi se o krađi kablova  od juna do decembra 2019. godine na površinskom  kopu Šikulje kod Lukavca.

Kako je MUP TK danas saopštio,  radi se o B.N. (24) A.H. (29), D.C. (30) godine, M.H.(27), M.N. (29) i M.Ć. (37), svi nastanjeni na području opštine Lukavac.

Postoje osnovi sumnje da su B.N., A.H., D.C. i M.H., s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u vremenskom periodu juni-decembar 2019. godine, većinom samostalno, počinili ukupno šest krivičnih djela Teška krađa – otuđenje visokonaponskih kablova ukupne dužine oko 470 metara, kao i osnove sumnje da su bakar izdvojen iz otuđenih kablova uz pomoć M.N. i M.Ć. prodavali na otpadima sekundarnih sirovina.

Nakon prikupljenih dokaza i kompletiranja predmeta, Policijska uprava  Lukavac je Kantonalnom tuzilaštvu Tuzlanskog kantona 21.januara 2020.godine, dostavila Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Teške krađe i krivičnog djela prikrivanje protiv navedenih lica.