Pag

Bacio četvoro djece sa balkona, a sada bi mogao da izbjegne tešku robiju

  • 27.09.2019. 10:07

Suđenje 54-godišnjem Josipu Rođaku, koji je 28. februara s prvog sprata porodične kuće u Pagu bacio svoje četvoro djece, počeće 16. oktobra.

Datum održavanja suđenja objavio je Hrvoje Visković, portparol Županijskog suda u Zadru, gdje je danas i održano pripremno ročište koje je bilo zatvoreno za javnost.

Dodao je da je u vještačenju konstatovano da je optuženi bio bitno neuračunljiv i da zbog toga vjerovatno neće dobiti kaznu od 50 godina zatvora.

"Kada je neko neuračunljiv zbog svojih duševnih smetnji, postoji mogućnost smanjene kazne. Tako da se nemojte razbacivati s tom brojkom od 50 godina", poručio je Visković novinarima, prenijeli su hrvatski mediji.

Pripremnom ročištu je prisustvovao optuženi otac koji je u Sud dovezen iz zatvorske bolnice u Zagrebu.

Zbog njegova teškog zdravstvenog stanja, na svakom budućem ročištu utvrđivaće se hoće li biti sposoban da prisustvuje suđenju.

Glavnoj raspravi će prisustvovati sudski vještaci, a s posebnom pažnjom se očekuje mišljenje psihijatra o cjelokupnom stanju 54-godišnjaka.

Visković je rekao da supruga optuženog ima mogućnost nesvjedočenja, ali da to pravo ne smije koristiti kod krivičnih djela kada je riječ o djelima na štetu djece.

"Ne može se prejudicirati hoće li suđenje biti zatvoreno za javnost, ali pretpostavlja se da hoće, s obzirom na to da se radi o krivičnim djelima na štetu djece", rekao je Visković.

Pročitajte još: 

Očajan otac radnika koji je preminuo od povreda: Moj sin (28) je pao u komu i isti dan dobio otkaz

Čedomorka puštena na slobodu

Pedagog ubica u pjesmi koju je napisao i poslao Marini najavio zločin

Тагови: