Žarkovo

Bacila bebu u kontejner, ali joj prijeti manja kazna zbog postporođajne depresije

  • 26.09.2019. 08:48

Sudski vještaci utvrdili su tokom dosadašnje istrage da je Beograđanka Mirjana G. iz Žarkova bolovala od postporođajne depresije u trenutku kada je svog tek rođenog sina bacila u kontejner sa sve posteljicom, zbog čega joj prijeti znatno manja kazna.

Zbog ovakvog nalaza vještaka, Mirjana G. više neće biti osumnjičena za teško ubistvo u pokušaju, već za mnogo blaže krivično djelo.

"Više tužilaštvo je nakon vještačenja ustupilo predmet na dalje postupanje Osnovnom tužilaštvu, jer je utvrđeno da nema elemenata teškog ubistva u pokušaju. Ona je sada osumnjičena za djelo pokušaja ubistva djeteta pri porođaju, za koje je zaprijećena maksimalna kazna od pet godina zatvora", kazao je za Kurir dobro obaviješten izvor.

Podsjetimo, Mirjana G. je uhapšena 26. avgusta, nakon što je penzioner Slobodan Cvetković pronašao živo novorođenče u kontejneru dok je šetao psa. Dosadašnjom istragom je utvrđeno da se Mirjana G. porodila sama u svom stanu, dok su njen otac i maloljetni sin spavali u drugoj sobi. Mirjana je ovu, kao i prethodnu trudnoću krila od svih, a nakon pronalaska bebe javio se muškarac koji je posumnjao da može biti otac. Dijete je zasad zbrinuto u hraniteljskoj porodici.

Pročitajte još:

Očajan otac radnika koji je preminuo od povreda: Moj sin (28) je pao u komu i isti dan dobio otkaz

Braća koja su batinama ubila Martina pretukla još dva tinejdžera

Dunja Ilić: Laknulo mi je kad se otac ubio, osjećam se oslobođeno

Uoči razvoda: Dragan probo srce Tanji, pa se objesio

Тагови: