Nesreća kod tunela Bulozi

Automobilom sletjeli u kanjon, poginule dvije osobe, za trećom se traga VIDEO

  • 12.04.2019. 14:49

Jedan automobil sletio je u Miljacku kod tunela Bulozi iznad Darive, na istočnom ulazu u Sarajevo.

Ove informacije potvrdili su iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVBKS), čije ekipe su na mjestu događaja. Na intervenciju su izašli policajci, ekipa Hitne pomoći, Gorska služba spašavanja i vatrogasaci.
 
Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe, a kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je u automobilu bila još jedna osoba, čija sudbina je nepoznata.

Samir Džihić, direktor Civilne zaštite KS, rekao je da je na lokalitetu iza tunela Bulozi došlo do teške nesreće u kojoj je vozilo sletjelo u provaliju dubine 100 do 200 metara.

"Pretpostavlja se da su u pitanju ženske osobe. Za sada se ne zna je li bila treća osoba i šta je s njom. Pretražuje se i dno rijeke," kazao je Džihić.

Njegoš Vukadin, komandir Vatrogasne jedinice Pale, potvrdio je da su u vozilu koje je sletjelo u provaliji pronađena dva tijela.

"Ekipe vatrogasaca s Pala i PVB-a iz Sarajeva stigle su do automobila koji je upao duboko u kanjon okružen šibljem, niskim rastinjem i smećem. Nažalost, pronašli su dva tijela u automobilu," rekao je Vukadin.