Okružni sud u Banjaluci

Automobilom pregazio djevojčicu u Prnjavoru: Mujkić (25) priznao krivicu - "Žao mi je zbog svega"

  • 25.01.2021. 15:24

Nisvet Mujkić (25) iz Prnjavora u Okružnom sudu u Banjaluci priznao je krivicu za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Vanja Rudić (13).

Sve navode optužnice priznao je na ročištu za izjašnjenje o krivici, odrekavši se prava na suđenje.

- Kriv sam, žao mi je zbog svega što se desilo - rekao je vidno uznemireni Mujkić.

Ukoliko sud prihvati priznanje u narednom periodu biće zakazan pretres za izricanje sankcije. Mujkićev branilac Aleksandar Jokić najavio je da će na tom ročištu odbrana saslušati optuženog u svojstvu svjedoka. Tužilac Željka Fabić najavila je da će tražiti da se u sudnici prikaže video snimak tragičnog udesa.

Mujkić se tereti da je u stanju teškog pijanstva automobilom "golf" izazvao nesreću u kojoj je poginula Vanja Rudić. Tragedija se dogodila 10. oktobra u 21.29 časova u ulici Laze Lazarevića u centru Prnjavora. 

Djevojčica je bezbrižno stajala na trotoaru, kada je Mujkić zbog nasilničke vožnje "golfom" izletio s kolovoza, udario u djevojčicu i na mjestu je ubio. U optužnici se navodi da je vozio pijan, sa 2,01 g/kg alkohola u krvi. Išao je brzinom od najmanje 105,6 km/h, na mjestu gdje je ograničenje 40 km/h.

Pojašnjava se da je Mujkić bio u stanju teškog pijanstva, uslijed kojeg je njegova sposobnost da shvati značaj djela i sposobnost upravljanja postupcima bila bitno smanjena. U takvo stanje se sam doveo pijući alkohol u kafe baru "Skver" gotovo četiri sata. Bio je u društvu sa Srđanom Stojčinovića i Mujkić je insistirao da vozi, kada su iz "Skvera" krenuli prema kafe baru "Lejdi". Mujkić je vozio, a Stojčinović je bio suvozač.

Urađen toksikološki nalaz

U javnosti se mnogo polemiše da je iz optužnice izbačeno da je Nisvet Mujkić, pored teškog pijanstva, vozio pod uticajem droge. Tužilac Želja Fabić "Novostima" je potvrdila da je toksikološki nalaz urađen, ali nije željela da otkrije šta je pokazao, ni zašto ga nema u optužnici.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином