MUP Srpske poziva građane da pomognu u identifikovanju

Banjaluka: Ovo su ubice Slaviše Ćuluma

  • 15.05.2020. 19:04

ATV je u posjedu fotografije ubica Slaviše Ćuluma za kojima se traga.

"Pozivamo građane da ako su primjetili osobe i motocikl da to domah prijave policiji na telefonski broj 122", poručili su iz MUP-a Srpske.

Prema posljednjim informacijama viđeni su u banjalučkom naselju Dragočaj.   

ATV je još danas saznao da policija traga za motoristom u Banjaluci.

Slaviša Ćulum ubijen je u sačekuši nadomak kuće u kojoj živi njegova majka u banjalučkom naselju Dragočaj. Brutalno ubistvo desilo se u sred bijela dana. 

Nezvanično, Ćulumovo tijelo pronađeno je u Golfu 6 a policija je zatekla jeziv prizor. 

Ćulum je, kako saznajemo, iz zatvora izašao prije desetak dana gdje je izdržavao kaznu za pokušaj ubistva Jovana Jošila. Brojne policijske snage opkolile su Dragočaj u potrazi za ubicom, angažovan je helikopter MUP-a Srpske, a na teren su izašli i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske sa psima. Na mjesto gdje je Ćulum likvidiran, stigli su i načelnik PU Banjaluka i ministar unutrasnjih poslova Dragan Lukač. 

Blokiran je svaki prilaz selu, a kontrole su postavljene i na izlaze iz grada Banjaluka. Mještani su u strahu. Pred kameru nisu htjeli, mimo kamere nam pričaju da su čuli više rafala, a zatim rotacije i policije i hitne pomoći. Tek su onda saznali se brutalno ubistvo desilo nekoliko metara od njih. 

Ćulum je odranije poznat policiji. Bio je označen kao vođa kriminalne grupe koja je činila niz krivičnih djela. Na teret mu se stavlja pokušaj ubistava Jovana Jošila, tada je u vatrenom obračunu ubijen i Ćulumov mlađi brat Nedeljko. Slaviša Ćulum bio bio je pod istragom i zbog akcije Trezor. Ni tokom suđenja nije bilo mirno kada je riječ o Ćulumu, prijetio je da će nakon izdržavanja kazne osvetiti svog ubijenog brata.

Pročitajte i

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.