Uklonio ga deminerski A tim

Arsenal oružja pronađen u trebinjskoj staroj mrtvačnici

  • 18.10.2019. 16:26

U takozvanoj staroj mrtvačnici, koja je u krugu trebinjske bolnice sagrađena još u vrijeme Austrougarske, prilikom čišćenja prostorija pronađen je arsenal minsko-eksplozivnih sredstava, koje je uklonio deminerski A tim.

Sve je uočio radnik bolnice, koji je ostatke otpada uklanjao polako zbog bojazni da tu može biti minsko-eksplozivnih sredstava odlaganih s leševima koji su u vrijeme proteklog rata dovoženi u takozvanu novu mrtvačnicu.

U pitanju su bombe, municija raznih kalibara, kao i nešto lovačke municije, te dva puna okvira za automatsku pušku, a sve to je deminerski A tim iz Trebinja bezbjedno uklonio.

"Digao sam najprije gornji sloj zemlje iz kojeg su virili dijelovi naoružanja i našao desetak metaka, a kasnije su momci pronašli još metaka, opasač s prikačenim bombama, okvire od automatske puške, koji nisu korodirali i u poprilično su zdravom stanju, a pretpostavljamo da ispod ima još naoružanja", kaže Mišo Pamučina, koordinator za deminiranje pri Gradskoj upravi Trebinje.

(Nezavisne)

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.