Pravosnažno osuđen

Arsen Dedić pokušao da ubije sina: Saznao da je u vezi sa njegovom suprugom

  • 14.10.2019. 20:03

Zbog pokušaja ubistva maloljetnog sina i dovođenja u opasnost prolaznice koja je 30. decembra 2018. svjedočila pucnjavi na jarunskoj tržnici je na Županijskom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od 4,5 godina pravosnažno osuđen 46-godišnji Arsen Dedić.

Zbog pokušaja ubistva osuđen je na tri godine, dok je za dovođenje u opasnost prolaznice osuđen na 10 mjeseci zatvora. Opozvana mu je i kazna zagrebačkog Opštinskog suda zbog kršenja uslovne kazne zatvora u trajanju od godinu dana, četiri godine uslovno, zbog prevare iz decembra 2017.

- Vjerujem da vam je drago što niste ubili sina koji je izbjegao smrt samo zato što je pravovremeno pobjegao. Vjerujem da ste ljuti, povrijeđeni i revoltirani onim što vam je uradio, ali svoju ljutnju ste morali riješiti na drugi način - poručila je sudija osuđenom koji je nakon izricanja presude vraćen u pritvor.

Prema optužnici, Dedić se sa sinom posvađao 30. decembra 2018., nakon što je saznao da je u vezi s njegovom vanbračnom suprugom.

Osuđeni je nazvao sina, pozvao ga u automobil te mu je tokom svađe zaprijetio pištoljem kazavši kako će ga ubiti. Sin mu je na vrijeme skrenuo ruku pa je ispaljeni metak probio stražnje staklo auta. Pištolj je tokom guranja još jednom opalio, ali sin je savladao oca i natjerao ga da isprazni pištolj.

Sin je zatim pobjegao, dok je otac ponovo napunio pištolj te ispalio tri hica u blizini prolaznice, što je okarakterisano kao dovođenje u opasnost te prolaznice.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић