Požarevac

Angažovali ga da im ofarba ogradu, a on im seksualno iskoristio kćerku ometenu u razvoju

  • 18.09.2020. 16:04

Požarevačka policija uhapsila je Z.S.(57) iz Požarevca sa prebivalištem u selo Bare, zbog osnovane sumnje da je obljubio nemoćnu A.M.(32) iz Bara, opština Požarevac.

Njemu je određeno zadržavanje od 48 sati i uz krivičnu prijavu: obljuba nemoćnog lica zaostalog u razvoju, za šta je zaprijećena kazna od pet do 12 godina zatvora, predat Višem tužilaštvu u Požarevcu na dalju nadležnost, piše Informer.

Prema riječima našeg izvora iz policije događaj se desio 06. avgusta u jutarnjim satima, ali se za njega saznalo prošle nedjelje kada je porodica oštećene A.G. prijavila slučaj policiji, pošto im je ona prethodnih dana ispričala šta joj je dotični radio.

– Z.S. je iz Požarevca ali je izvijesno vrijeme živio u selu Bare i izdržavao se sitnim uslužnim radnjama koje je obavljao mještanima u selu. Dotičnog dana u kući oštećene farbao je ogradu i iskoristio je priliku kada su majka i baba oštećene bile odsutne da je namami u sobu pričajući da će da joj pokaže nešto što nikada nije vidjela u životu. 32-godišnja djevojka, inače ometena u razvoju, čije je mentalno stanje na nivou devetogodišnjeg djeteta prihvatila je predlog. U sobi je nasilnik napao nesretnu djevojku nesvjesne situacije - rekao je izvor Informera.

Na saslušanju pred tužiocem osumnjičeni je uz prisustvo branioca po službenoj dužnosti, negirao da je silovao djevojku naglasivši da je djevojku ometenu u razvoju samo pipkao.

- U sobi je skinuo pantalone i isto je učinio djevojci. Onda je svojim polnim organom mahao djevojci pred očima, pitajući da li je nekada vidjela tako mešto, na šta mu je djevojka sva iznenađena odgovorila da nije.

Onda joj je svoj polni organ stavio u ruke i počeo da se trlja u nju. U jednom trenutku približio joj je organ ustima i pokušao da joj ga gurne u usta. Ali, djevojka je izbjegla taj pokušaj rekavši mu da joj je muka od toga i dalje nesvjesna situacije jer se u svom životu sa takvom situacijom po prvi put susrela.

Napasnik je još neko vrijeme pipkao djevojku, a onda se obukao i izašao napolje da farba ogradu, kao da ništa nije bilo-priča naš izvor šta je osumnjičeni rekao tužiocu na saslušanju.

Zbog njegove izjave urađen je detaljni ginekološki pregled djevojke gdje je utvrđeno da nije bilo nikakve penetracije, pošto djevojka nije deflorisana i dalje je nevina, kao da nije bilo nikakvih tragova sjemene tečnosti po i u tijelu devojke.

I sama izjava data tužiocu oštećene djevojke u potpunosti poklopila se sa izjavom osumnjičenog, tako da je protiv Z.S. pokrenuta istraga zbog nedozvoljenih polnih radnji, a ne protiv obljube nemoćnog lica, kao što je bila prvobitna kvalifikacija. Za krivično djelo nedozvoljene polne radnje zaprijećena kazna je do tri godine zatvora.

Nakon saslušanja pred istražnim tužiocem i prekvalifikacijom djela zašta se tereti osumnjičeni je pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)