"Alfa 2": Osumnjičeni za dilovanje droge u iznajmljenim stanovima

  • 16.09.2020. 07:54

Više od 1,1 kilogram droge zaplijenila je banjalučka policija u akciji "Alfa 2", tokom koje je uhapsila četvoricu osumnjičenih da su narkotike rasturali uglavnom u iznajmljenim stanovima u Banjaluci.

Potvrdili su to izvori "Nezavisnih novina", koji dodaju da je, osim njih četvorice, istragom obuhvaćen još jedan muškarac, a koji je već iza brave.

"Osumnjičeni Boban Kantar je u pritvoru, a uhapšeni su Miroslav Kalabić, Ostoja Kutić, Marko Antonić i Nikola Koprena", potvrdili su izvori "Nezavisnih novina".

Iz banjalučke policije saopšteno je da su njihovi pripadnici juče uhapsili četiri osobe osumničene za proizvodnju i promet droge te da će izvještajem biti obuhvaćena još jedna osoba, koja je u pritvoru.

"Izvršeni su pretresi na pet lokacija koje koriste osumnjičeni na području Banjaluke te je pronađeno i oduzeto oko 1,12 kg materije koja asocira na marihuanu, oko 100 tableta koje asociraju na ekstazi te određena količina materije koja asocira na kokain", potvrdili su iz PU Banjaluka.

Osim toga, zaplijenjeno je i nekoliko vaga za precizno mjerenje, kao i mrvilice za drogu, mobilni telefoni te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s rasturanjem narkotika.

"U toku je kriminalistička obrada lica", navela je Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka.

Izvori "Nezavisnih novina" upućeni u istragu kažu da su osumnjičeni bili veoma dobro organizovani te da se vjeruje da su radili sve kako bi sakrili tragove svog posla. Kako dodaju naši sagovornici, sumnja se da se ova grupa duže vrijeme rasturala drogu u Banjaluci.

"Dosad prikupljena saznanja pokazuju da su osumnjičeni članovi ove grupe bili jako oprezni tokom nabavke i dilovanja, odnosno da  skoro nikada nisu koristili mobilne telefone, tako da je inspektorima bilo teško da im uđu u trag", kažu sagovornici "Nezavisnih".

Prema riječima naših izbora, sumnja se da su prodaju droge uglavnom dogovorali preko društvenih mreža.

"Kao vođa ove grupe neko vrijeme isticao se Kantar. Ali, kada je on završio u pritvoru, tu ulogu, prema našim saznanjima, preuzima Kalabić", kažu naši izvori.

Prema riječima naših sagovornika, osumnjičeni su bili veoma oprezni i kada su birali mjesta gdje je dolazilo do primoprodaje droge.

"Uglavnom su to radili u iznajmljenim stanovima, a da bi sakrili tragove prodaje droge često su mijenjali stanove i išli na druge lokacije", napominju naši sagovornici.

Naši izvori dodaju da je dio uhapšenih odranije poznat policiji i da su dosad hapšeni najčešće zbog droge.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок