Aleksandar i Igor pili na igralištu, pa se potukli zbog djevojke?

  • 12.02.2020. 09:18

Igor Vinaji (41) preminuo je u ponedjeljak uveče oko 20 časova nakon što ga je poslije svađe na seoskom igralištu Fudbalskog kluba „Rusin” u Ruskom Krsturu, usmrtio osumnjičeni Aleksandar A. (29), saznaje „Dnevnik”.

Kako su potvrdili u Policijskoj upravi Sombor, uhapšen je A. A. (29) iz Ruskog Krstura zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubistva.

- Osumnjičeni se tereti da je 10. februara, u večernjim časovima, u Ulici Petra Kuzmića u Ruskom Krsturu, nakon svađe i fizičkog sukoba, komadom betona i razbijenom flašom nanio više udaraca četrdesetjednogodišnjem muškarcu, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Somboru - saopštili su iz somborske policije.

Po riječima žitelja Ruskog Krstura, sela u kulskoj opštini, Igor i Aleksandar su čitav dan bili zajedno i konzumirali alkohol, a sukobili su se na seoskom igralištu zbog neke djevojke.

– Koliko sam čuo, oni su se nešto zavadili prije osam mjeseci, a kobnog dana su se sreli u želji da se pomire. Pomirili su se i zajedno pili, da bi se ponovo posvađali oko neke djevojke. Na tribinama fudbalskog igrališta počeli su međusobno da se gađaju ciglama, da bi mu Aleksandar, vjerovatno, onako pod gasom, zadao smrtonosni udarac razbijenom flašom… Vjerujem da Aleksandar nije imao namjeru da usmrti Igora. Mislim da je to bio nesrećan slučaj – priča jedan žitelj Ruskog Krstura za „Dnevnik”, i dodaje da su obojica bila sklona porocima.

Brat pokojnog Igora, skrhan bolom, kaže da je za tragediju čuo dok se vraćao s posla.

– Dok sam se vraćao s posla kući, sreo sam majku svoje školske drugarice koja mi je rekla da su nekog ubili na igralištu koji se nalazi u blizini naše kuće. Kada sam prišao, vidio sam Hitnu pomoć i brata kako nepomično leži. Glava mu je bila sva krvava. Prišao sam i pitao šta se dogodilo, ali su mi rekli da se sklonim. Tu je stajao jedan mladić, sav blijed, riječ nije progovorio dok nije došla policija. To je bio Aleksandar, koji je dolazio nekoliko puta kod nas u kuću, a on i moj brat su se znali iz kafane. Kažu da su pili i u jednom trenutku su se potukli, a moj brat je izvukao deblji kraj. Kako sam čuo, Aleksandar je pio rakiju, a moj brat vino. Nakon obračuna, Aleksandar nije bježao, nego je otišao u obližnju prodavnicu i tada su pozvali Hitnu pomoć i policiju – priča Ivan.

Ivan dodaje da Igor nije bio stalno zaposlen, a da je povremeno radio sezonske poslove.

Braća su živjela sama u kući nakon smrti roditelja. Prvo im je umro otac, a potom i majka, a Ivan je sada ostao i bez brata.

Za Aleksandra kažu da ga znaju po problematičnom ponašanju, i dodaju da je ponekad pomagao grobarima na lokalnom groblju kada su sahrane.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.