Kosovska Mitrovica

Albanci izboli srpskog dječaka

  • 01.09.2019. 20:25

Srpski dječak izboden je danas u sukobu u sa albanskim dječacima u blizini mosta preko rijeke Ibar u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a nekoliko učesnika je privedeno, rečeno je Srni u kosovskoj policiji.

U neposrednoj blizini mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, danas u popodnevnim časovima izbodeno je maloljetno lice srpske nacionalnosti, saznaje KoSSev iz izvora bliskih policiji.

Prema nezvaničnim informacijama iz bolnice, u šok sobi je hospitalizovan D.B. piše Kossev.

Dežurni ljekar dr Gojko Igrutinović izjavio je za Kosovo Online da je mladić uboden nožem i da je trenutno van životne opasnosti.

"On je primljen kod nas, u toku je dijagnostika", rekao je Igrutinović.

Do sličnog incidenta u kojem je nožem izboden mladić takođe srpske nacionalnosti od strane lica sa kapuljačama iz južnog dijela grada došlo je i 2015.

Prema nezvaničnim informacijama sa terena iz više izvora, do incidenta je navodno došlo nakon kraćeg verbalnog sukoba grupe srpskih mladića sa grupom Albanaca koji su prešli most iz pravca Južne Mitrovice. Mladići su se sukobili u blizini perionice sa lijeve strane mosta.

Druga lica koja su učestvovala u ovom incidentu, kao i roditelji povrijeđenog trenutno daju izjave policiji.

Portparol kosovske policijske službe za region sjever Kosova Branislav Radović rekao je Srni da je grupa albanskih dječaka prešla na sjevernu stranu mosta, ali nije mogao da potvrdi da li je riječ o međunacionalnom incidentu.

Radović je naveo da je dječak danas poslije podne poveđen oštrim predmetom i da je u toku uviđaj.

Radović je naveo da će sve informacije u vezi sa ovim incidentom biće saopštene nakon što budu uzete izjave od učesnika sukoba koji su u međuvremenu privedeni u policijsku stanicu.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.