Tužilaštvo BiH

Akcija "Volf": Predložen pritvor i mjere zabrane

  • 17.12.2020. 15:48

Tužilaštvo BiH je, nakon ispitivanja uhapšenih u akciji "Volf" zbog krijumčarenja akciznih proizvoda, predložilo pritvor za jednog osumnjičenog, mjere zabrane za trojicu, te zatražilo raspisivanje međunarodne potjernice za jednim licem koje je van BiH.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je za Ranka Vukovića /51/ iz Foče zatražena mjera pritvora od 30 dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo.

Međunarodna potjernica raspisana je za državljaninom Crne Gore V.R. /44/ iz Plužina, jer se nalazi na području Crne Gore, a izrečena mu je i mjera pritvora u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva.

Za Јovana Milutinovića /26/ iz Foče zatražena je mjera zabrane napuštanja boravišta, zabrane putovanja i ograničenja kretanja na adresu na kojoj boravi.

Za Ratka Јankovića /26/ iz Foče zatražena je mjera zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, uz ograničenje kretanja na grad Foču i obavezno periodično javljanje u policijsku stanicu.

Ista mjera zatražena je i za Radenka Obrenovića /51/ iz Foče.

Osumnjičeni su pod istragom da su kao organizovana grupa vršili krijumčarenje i dalju prodaju velike količine akciznih proizvoda, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama BiH, u skladu sa poreskim zakonodavstvom u BiH.

Oni su na ovaj način ostvarivali veliku nezakonitu imovinsku korist, te nanijeli štetu budžetu i svim građanima BiH.

Ova lica se terete za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu protiv svih osumnjičenih koji su obuhvaćeni akcijom "Volf", a koju su sproveli policijski službenici Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske.