SIPA

Akcija "Soft" u Bihaću: Uhapšeno jedno lice

  • 27.04.2021. 19:53

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas u Bihaću jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

"Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (27.4.2021. godine), u Bihaću realizovali operativnu akciju kodnosg naziva „Soft“ usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. U akciji je slobode lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Кrivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Bihaću, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres lica, vozila i stambenog objekta, i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge marihuana, novac, mobilni telefon, službenu legitimaciju, sredstva za vezivanje i pištolj. 

Nakon kriminalističke obrade, lice lišeno slobode biće predato u dalju nadležnost Кantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, saopšteno je iz SIPA-e.

Тагови: