Akcija „Skuter 3“ : SIPA uhapsila devet osoba, oduzeti duvan, novac i cigarete

  • 10.06.2021. 12:16

TUZLA - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u akciji „Skuter 3“ do sada su uhapsili devet osoba zbog sumnje da su švercovale duvan i akcizne proizvode, a oduzeta je i određena količina duvana, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

SIPA je saopštila da je u okviru akcije  pretreseno 11 lokacija u Tuzli, Šamcu, Pelagićevu, Lukavcu, Zavidovićima, Prnjavoru i Ilidži u cilju otkrivanja šverca duvanom i akciznim proizvodima.

Osim duvana, istražioci SIPA oduzeli su i mašine za rezanje duvana, cigarete bez akciznih markica, novac i više mobilnih telefona.

- Oduzeti predmeti mogu se dovesti u vezu sa organizovanim kriminalom te nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda.  Akcija je izvedena pod nadzorom  Tužilaštva BiH i Suda BiH - saopštila je SIPA.

Dodaje se da su u akciji pomoć pružili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te MUUP-ova Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo.

- O konačnom izvršenju pretresa i statusu osumnjičenih javnost će biti blagovremeno obaviještena - rekli su u SIPA ne navodeći druge detalje.

Akcija „Skuter“ još traje.

Тагови: